Eesti õhuväe teavitusspetsialist Alar Laats selgitas, et lennud tehti 9 kilomeetri kõrguselt ning tegemist oli esimeste ülehelilendudega, mis on sooritatud vaba Eesti õhuruumis.

"Kui tavalennuk sõidab 700 km tunnikiirusega, siis heli liigub tema ees ja me kuuleme seda.Ülehelikiirusel lennates jõuab aga lennuk enne kohale kui heli ning kuna heli jääb lennukist maha, tekib koonusekujuline lööklaine," selgitas Laats Delfile.

Laatsi sõnul ei tekita tavaliselt 9 kilomeetri kõrgusel lendava hävitaja lööklaine maa peal väga tugevat heli. "Heli levimine õhus sõltub ilmastikuoludest - niiskusest, tuulest, õhukihtidest. Arvan, et eile oli lööklaine levikuks atmosfäär eriti soodne."

Eile kirjutas Delfi lugeja Rahva häälele, et esmaspäeva hommikul umbes 9.40 paiku oli Viljandimaal kuulda kahte tugevat kärgatust. "Meie elame Väluste polügoni lähedal ja arvasime, et ilmselt tehti mingeid ülikärarikkaid katseid, kuid nagu Sakala facebookis kirjutab, siis ilmselt sealt-poolt need kärgatused ei tulnud. Teine võimalus on see, et tegu on NATO hävituslennukitega".