Linnas sõidukite parkimist korraldava Falck Eesti AS-i andmetel on auto omanik krooniline seaduserikkuja, kes jätab maksmata nii parkimisraha kui ka talle määratud trahvid, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Praegu on tal meie andmebaasis üheksa kehtivat parkimistrahvi — neist neli on pärit mullu septembrist ja üks oktoobrist, ülejäänud on sellest aastast. Viimane trahv on sel Mazdal saadud 2. veebruaril. Hilisemaid ei ole andmebaasi kanda jõutud,” sõnas Falcki parkimiskontrolli korrapidaja Juri Jurkevitš.

“Ma tean seda autot hästi, see seisab kogu aeg seal Narva maanteel Audentese ülikooli ukse ees ja saab trahvi. Ma ei tea, miks omanik ei taha maksta,” lisas Jurkevitš.

Korrapidaja sõnul olid trahvikviitungid Mazda akna peal korraga seetõttu, et omanik ei ole neid sealt ära võtnud ja sõidab ringi, sedelid klaasipühkijate vahel.

“Ta on nii ülbe, ükskord viskas trahvikviitungi kohe prügikasti, teinekord ütles, et mis sest trahvist, ta niikuinii ei maksa. Me näeme, sest meie kontor asub siinsamas, Narva maantee 7,” lausus Jurkevitš. Tema sõnul on trahvide sissenõudmine kohtutäiturile üle antud.

Kui trahvi saanud auto seisab ikka samas kohas, ei saa talle uut trahvi määrata enne 24 tunni möödumist. Kui aga trahvi maksmata jätnud juht pargib auto kord siin, kord seal, võidakse talle päeva jooksul määrata mitu trahvi, selgitas Falcki avalike teenuste divisjoni juht Kristjan Konks.

Autot tohib teisaldada juhul kui auto see häirib oluliselt liiklust või on teistele liiklejatele ohtlik, takistab tänavahooldust, seisab haljasalal või on pargitud teisaldamist tähistava märgiga alale.