Sotsiaaldemokraadid edastasid reedel Erakondade rahastamise järelevalve komisjonile (ERJK) täiendatud kampaaniakulude aruande, millele on võrreldes eelnevaga lisatud üks valimisreklaami tootmise eest tasutud arve kogusummas 41 692,07 eurot. Sotside väitel jäi see varem esitamata „näpuvea“ tõttu.

„See põhjendus ei päde. See on täielik jama. Seda enam, et tegemist on suhteliselt vana asjaga. Nad on vahepeal teinud aastaaruandeid, aruandeid valimiskomisjonidele, rahastamiskomisjonidele,“ kommenteeris Randpere Delfile.

„Kui nüüd tullakse välja sellega kui asi meediasse jõudnud on, siis mina küsiks pigem, et kus ülejäänud raha on,“ lisas ta.

Randpere meenutab, et ajakirjanduses on viidatud 80 tuhande euro suurusele puudujäägile sotside kampaaniakulude osas. „Nüüd nuga kõril toodi see pool summat välja aga tahaks teada, kus see teine pool on,“ jätkas ta.

„Tahaks näha, kuidas õiguskaitseorganid operatiivselt reageerivad sellele. See on tõsine asi. See ei ole mingi näpukas,“ on Randpere veendunud.

Randpere nendib, et 40 tuhat eurot on valimiskampaania kontekstis väga suur summa.

„Ja kui võtame selle 80 tuhat, mis väidetavalt tegelikult puudu on. Ma ei tea ühtegi erakonda, kes kehitaks õlgu ja ütleks, et see on taskuraha,“ kommenteeris ta.

„Mitu aastat on räägitud nendest sotside kampaaniakuludest ja juhitud tähelepanu neile, kuid nii Sven Mikser kui Indrek Saar on mingit loba ajanud ja rääkinud sellest, kuidas nad on saanud teleklipid väga odavalt tehtud ja said väga odavalt need esitatud. Keegi ei usu seda, sest kõik teavad, mis turul toimub ja mis hinnad on,“ leidis Randpere.