"Oleme ise liiga vähe kommunikeerinud kõike seda head, mis juhtuma hakkab ja võimendatud on maksutõusu, aga kõik see hea, mis selle eest saama hakkab, on jäänud tahaplaanile," rääkis Randpere sellest, mis tema hinnangul erakondade reitingutes peegeldub.

Uudistes jookseb tema sõnul rohkem läbi see, kuidas Euroopa Liidu kõige odavama kütusega riigis tõuseb bensiini hind viis senti. "Selle eesmärk ei ole kuidagi inimesi kiusata, vaid teha asju, mida Eesti ühiskond vajab ja ootab nagu maksuvaba miinimumi tõus, lastetoetuse tõus, tööjõumaksude vähendamine," loetles Randpere. "Kui me ükskord tööle hakkame ja valitsus saab näidata ka juba mingisuguseid tulemusi, siis need avaliku arvamuse reistingud ka paranevad, aga me ei saa nende järgi oma atra seada."

Randpere möönis, et Reformierakond kui valimiste võitja ja valitsuse moodustaja vastutab inimeste silmis kogu valitsuse eest. "Mõnel erakonnal on paremini läinud, aga valitsusvastutuse võtnutel on surve suurem," rääkis Randpere. "Teised saavad endiselt elada selle najal, et lubavad, aga nad ei pea näitama, mille arvel seda teha saaks."

Muidugi saaks Randpere sõnul elu ilma igasuguse maksutõusuta paremaks teha kui majandus kogu aeg kasvaks tohutu kiirusega. "Meie tegevuse eesmärk ongi panna majandus kasvama," lausus ta.

Randpere sõnul oli valimiste käigus väga selge, et inimesed ootasid palgavaesuse vastu võitlemist ja sellega umbes nädala tagasi ametisse astunud valitsus nüüd tegelebki.

Ta möönis, et erakondade reitinguid võis mõjutada ka mõne konkreetse ministri ametisse nimetamine. "Valitsus ei ole veel jõudnud tööle hakatagi, aga juba on osadel inimestel väga selge, et mõned valitsuse liikmed on halvad," kõneles Randpere. "Andke neile aega. Vanasti oli selleks sada kriitikavaba päeva, nüüd katsutakse minister enne maha lasta ja siis vaadatakse, kas liigutab veel või ei liiguta."

Reformierakonnal oli Rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud Turu-uuringute AS aprilli alguses läbi viidud küsitluse järgi toetajaid 22 protsenti. Valimistel sai Reformierakond 27,7 protsenti häältest.