Teisipäeval siseminister Mart Helme suunal tehtud umbusaldusavalduse poolt hääletas 44 riigikogu liiget, vastu aga 42. Kuna umbusalduse läbi viimiseks on vaja riigikogu koosseisu enamust, siis piisanuks vaid lisanduvast viiest isamaalasest ja Mart Helme ametis jätkamises saanuks opositsiooni lohakust süüdistada. Üks isamaalane, Viktoria Ladõnskaja-Kubits on juba selle valitsuse aegade algusest EKRE vastu hääletanud.

Valdo Randpere oli umbusalduse hääletuse ajal Hongkongis oma vanade tuttavatega kohtumas. "Ma ei jõudnud kohale.. olin välismaal. Oleksin tulnud, kui see oleks kolmapäeval toimunud," ütles Randpere Delfile.

Siiski ei jõudnud Randpere tööle ka kolmapäeval. "See hetk, kui ära lendasin, tundus, et tuleb rahulik ja tühi nädal. Siis hakkas järsku Helme röökima.. seda ei tea kunagi ette arvata," ütles kaugele vanade tuttavatega kohtuma sõitnud Randpere.

Siiski oli teada, et teisipäeval toimub ka apteegireformi tühistamise eelnõu esimene lugemine, mille tagasilükkamiseks sai opositsioon üllatuslikult hääled kokku.

Randpere ütleb, et see hääletus ei olnud siiski nii kriitiline, sest eelnõu saab kõrvale lükata ka kolmandal lugemisel. Olnuks Randpere kohal, oleks ta enda sõnul hääletanud nõnda nagu ka opositsioon.

Sellegipoolest, selgitas Randpere, tuleks apteegireformis teatavaid muudatusi teha. "Aga mitte täiesti ära lõhkuda ja pea peale pöörata suurte kaupmeeste huvidest lähtuvalt," ütles ta.

Teine umbusaldusel kaotsi läinud hääl tulnuks Jaak Juskelt, kes ütles ERR-ile selgituseks, et jäi 30 sekundit hiljaks.

Rahulik ja tühi nädal riigikogu täiskogu näitel
Rahulik ja tühi nädal riigikogu näitel

Rahulik ja tühi nädal riigikogu väliskomisjoni näitel