Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv Aivar Riisalu ütles TV3 “Seitsmestes uudistes”, et talle meeldib tohutult, et Reformierakond tegi kõik selleks, et talle täna sisuliselt kaasatundjaid ei olegi.

“Sinusuguseid aksakalle on Reformierakonda jäänud ainult sina [Valdo Randpere] ja Jürgen Ligi. Ülejäänud on kõik suhteliselt noored poisid. Ja see pidigi nii minema,” kommenteeris Riisalu Reformierakonna opositsiooni jäämist.

“Ärme nüüd Taavit päris maha ka kanna,” vastas talle Randpere.

Seepeale ütles Riisalu, et ta teab, et Rõivas jääb Reformierakonna esimeheks. Randpere oli aga üsna otsekohene. “Seda ma loodan, et ta ei tee. Ta on tark poiss, aga ma selles suhtes olen nõus, et Taavi ei olnud võib-olla kõige tugevam juht,” leidis Reformierakonna fraktsiooni liige.

Eilne Eesti Päevaleht kirjutas, et uue esimehe koha huvilised on juba esile kerkinud.

Esiteks sooviks erakonda vedada fraktsiooni juhiks valitud Kristen Michal, teine kandidaat on Hanno Pevkur, kes 2014. aasta märtsis jäi napilt peaministri kohast ilma.

Päevalehe andmetel on de facto praegu erakonna esimees Michal, kuid tal pole erakonna sees laia toetuspinda. Pevkuri tugevus on see, et otseselt pole tema vastu keegi ja ta oleks ühendaja, kes saab kõigiga läbi.

Pevkur kinnitas TV3 uudistesaates, et soovib saada erakonna juhiks. “Kui erakonna liikmed peavad seda õigeks ja ma ise sel hetkel, kui see otsus tuleb teha, tunnen, et see on õige samm, siis täna ma ütlen, et jah, ma olen valmis kandideerima, aga seda mõtet on ka teistel erakonna liikmetel,” märkis ta.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal ütles neljapäeval "Aktuaalses kaameras", et kui parteijuht Taavi Rõivas on teinud oma otsuse, kas kandideerib kevadel uuesti erakonna juhiks, siis annab ta teada ka oma otsusest.

"Kui see aeg käes on ja erakonna esimees on teinud otsuse, siis küll ütlen mina ka oma otsuse," sõnas ta, vahendab ERR.

Reformierakond saab juhti vahetada vaid üldkogus, mis kava kohaselt toimub alles maikuus. Selle varasem kokkukutsumine on suuresti Rõivase enda otsustada, aga Rõivase sõnul pole see asi, millest rääkida, sest toetus talle on endiselt suur.

“See teema ei ole meil praegu sugugi aktuaalne, meil on erakonna juhi ja juhatuse valimised kevadel. Praegu on meil peamine see, et koondada ridu ja panna püsti ikkagi väga tõsine parempoolne liberaalne alternatiiv ametisse astunud valitsusele. Kindlasti ma seda ka mõtlen. Ma olen seda mõelnud ka varem ja ma usun, et seni on olnud neid toetajaid nii esimestel kui teistel valimistel väga palju ja küllap on toetust ka praegu,” rääkis Rõivas teleuudistele.

“Seitsmeste uudiste” andmetel pole üldkogu varasemaks toomine erakonnas arutluse all olnud ja Rõivas vabatahtlikult erakonna juhi kohast loobuda plaani.