„Kibestumine, viha ja kättemaksuhimu ei ole omadused, mis tõstaksid inimeste usaldusväärsust. Isegi mitte siis, kui kibestumise põhjuseks on pettumus selle üle, et viieaastane tööleping osutuski ainult viieaastaseks,“ ütles Randpere Delfile.

Randpere sõnul on Jaan Sven Männiku väljaütlemistes Eesti Panga kulukuse, suuruse ja kinnisuse osas teemasid, mida arutada, aga ta ei saa võtta väga tõsiselt Männiku „muret“ avatuse puudumise pärast, kui Männik samal ajal kurdab, et Eesti panga kõige suurem probleem on just see, et sealt on infot välja lekkinud.

„Eesti Panga nõukogu praeguse koosseisu probleem pole nõukogu usaldusväärsus,“ kinnitas Randpere. „Männik valetab, kui väidab, et Eesti Panga nõukogu on lekitanud salajast informatsiooni.“

Küll võttis Randpere nõukogu liikmena omaks, et on astunud välja Eesti Panga töötajate kaitseks, keda Männik oli võtnud nõuks puhtalt isikliku viha tõttu keskpangast lahti kangutada.

„Nii näiteks pean ma endiselt ainuõigeks seda, et kaitsesin nõukogus ja informeerisin inimesi väljaspool nõukogu sellest, et Jaan Sven Männik ahistas Eesti Panga siseauditi osakonna juhatajat Henn Oiti ja soovis teda vallandada üksnes sel põhjusel, et viimane oli julgenud nõukogu esimehele märkuse teha teiste Eesti Panga töötajate kiusamise pärast,“ ütles Randopere.

Randpere sõnul kasvas sellest välja intsident, mille käigus Männik sõimas nõukogu koosolekul valimatult ja ebatsensuurseid väljendeid kasutades nimetatud osakonnajuhatajat tema selja taga ning nõudis nõukogult tuge tema vallandamiseks.

„Kusjuures, rõhutan seda veel kord, Henn Oidile ei teinud Jaan Sven ühtegi etteheidet tema töö kvaliteedi osas - tegemist oli puhtalt isikliku kättemaksuga inimese suhtes, kes oli julgenud oma kolleege kaitsta,“ meenutas Randpere ja lisas, et Männik ei teinud oma ajenditest sel koosolekul mingit saladust - „kes pole tema poolt, on tema vastu ja neil läheb halvasti“.

„Kas keegi kujutab ette, et 68-aastane keskpanga nõukogu esimees viljeleb kõige klassikalisemal kombel koolikiusamist inimestest vabanemiseks?“ küsis Randpere. „Mina olen seda oma silmadega pealt näinud ja ma olen uhke selle üle, et ma sellele vastu olen astunud.“

Männikule hinnangut andes soovitas Randpere mõelda hetkeks ka sellele, et sama Henn Oit, keda nõukogu esimees lahti tahtis lasta, viis vaevalt pool aastat pärast seda intsidenti läbi VEB-fondi auditi.