"Tartu on teadupärast tarkade mõtete linn. Ja aina targemaks ta saab, sest kohe-kohe avatakse seal tarkusi täis Eesti Rahva Muuseum. Paraku peegeldab viimasel ajal selle muuseumi ümber toimuv kõike muud kui tohutut tarkust. Sellest on kahju," kirjutas Randpere Facebooki postituses.

Reformierakondlane meenutas IT-sektoris töötatud aegu, kui turuosalistes tekitasid suurt tigedust ja jõuetut viha ebaausad riigihanked. "Kusjuures neid polnud vähe," märkis ta.

"Lootsin, et viimase seitsme aastaga on asjad paremaks läinud – aga võta näpust. ERMi riigihanked ei tundu seejuures mitte ainult ebaausad, vaid ka täiesti ebaotstarbekad. Miks peaks Eesti riik järsku hakkama maailma suurimaks toitlustajaks?" küsis Randpere kriitiliselt.

"Õnneks pole ma ainuke, kes selle protsessi absurdsust on tajunud. ERM õigustab protsessi segasust ja sogasust sellega, et nemad on nii suured ja tähtsad. Nõus sellega – aga kui nii, siis võiks selliste suurte ja tähtsate asjadega äkki tegeleda riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon, et tuua selgust hangete ümber toimuvasse segadusse," pakkus riigikogulane.

"Kas on äkki aeg küps [Artur - toim.] Talvikul kokku kutsuda uurimiskomisjon ERM-is toimuva võimaliku korruptsiooni hindamiseks? Ajakirjanduses on esitatud väiteid, mille alusel võiks ja lausa peaks riigikogu asjasse sekkuma," leidis Randpere. "Või on selleks mingeid takistusi, mida mina oma lihtsameelsuses ei suuda aduda?"

"Lõpuks soovitus - kui juba moodustada uurimiskomisjon, siis võiks sellise komisjoni kokku kutsuda enne, kui asjaosalistele jalavõrud on pandud ja nad enam uurimiskomisjoni istungitele ütlusi andma ei saa tulla," sõnas Randpere.