9. märtsil 1969 eetrises läinud saates seletab Pant, miks oli vaja Tallinna pommitada, et tegelikult oli see Teise maailmasõja kõige tavalisem päev, kirjutab Mart Soidro Sirbis raamatust "Valdo Pant – aastaid hiljem".

"Meie Tallinna rohked külalised lähedalt ja kaugelt on seniajani hämmelduses, nähes Tallinnas, raske sõja tallermaal, kõige paremini säilinud keskaegse linna ansamblit Kesk- ja Põhja-Euroopas. Sest mitte see ei olnud Teises maailmasõjas ebatavaline, et linn hävis. Ebatavaline on see, et linn säilis," kirjutab Hion oma raamatus.

Ene Hion ei näe aga Soidro sõnul Pandis punapropaganda raskekahurit, Hioni arvates oli hämmastav, et saade "Täna 25 aastat tagasi" üldse ENSV televaatajateni jõudis. "Autor lohutab end tõdemusega: kui Pandi lugu ei sobinud, visati see peast välja," kirjutab Soidro.

"Pant valis ühe ja ainuõige tee: materjal tuleb endal eelkõige läbi seedida, et see kuulajale "söödavaks" teha. Pandi saated olid kõik ülimal määral "söödavad," kirjutab Hion oma raamatus.

"Kaine talupojamõistus oleks pidanud Panti hoiatama: ära tee ajakirjanikutööd! Ära tee seda saadet!" jõuab Soidro sõnul ka Ene Hion kurvale järeldusele.