“Kolmapäeval vallavalitsus tühistab oma määruse, millega pandi tänavaile need nimed,” ütles BNS-ile Tartu vallasekretär Tiiu Vares.

Siseministeeriumi kohanimenõukogu ei pidanud sobilikuks tänavatele piiblitegelaste nimesid, samal seisukohal oli ka keeleinspektsioon. “Mainitud isikute teened kohaliku elu edendamisel, nende seotus selle kohaga, samuti Eesti maa, rahva ja riigiga on liiga nõrgad, et selliste nimede panekut õigustada,” on kirjas keeleinspektsiooni ekspertarvamuses.

Varese sõnul avalikustas vallavalitsus vastavalt kohanimede määramise korrale eelteated uute tänavanimedega ja toona polnud pretensioone. “Need hakkasid laekuma alles hiljem, kui vallavalitsus oli oma määruse juba teinud,” ütles ta. Vallasekretäri sõnul lepib vallavalitsus kolmapäeval täpselt kokku, kuidas tänavanimede vahetamise protseduur käima hakkab.

Tartu vallavalitsus kinnitas märtsis Raadi surnuaia taga asuva Vahi küla tänavanimedeks Aabrahami puiestee ning Taaveti, Joosepi, Saamueli ja Taanieli tänava. Need nimed pakkus välja küla kõrval asuv Elu Sõna kogudus.

Tartu vallavanem Aivar Soop on varem Eesti Päevalehele öelnud, et erimeelsused nimede pärast kestsid ligi aasta. “Lõpuks leiti, et planeeringus on need kinnitatud ja saadame nimed parem kohanimenõukogu otsustada,” lisas ta.

Soop nentis, et nimed ei meeldinud ka paljudele kohalikele ning otsuse saabumisel lähevad tänavad ümbernimetamisele. “Me paneme tänavatele ilusad nimed, kui otsus tuleb,” lubas ta. “Näiteks midagi rahulikku: kask või kuusk.”