"Meil on kirja koostaja teada, kuid hetkel on tegemist majasisese kasutusega dokumendiga. Komisjoni esimehena ma olen seda näinud, kuid kuna komisjoni liikmed ei ole, siis pole ilus ega eetiline, kui nad loevad seda ajakirjandusest," ütles Vakra BNS-ile.

"Etteruttavalt võib öelda, et tegu on huvitava infoga," sõnas Vakra. "Täpsema ülevaate selle kirja suhtes annavad meile kolmapäeval vastavad ametnikud ja umbes kell 11, peale komisjoni kohtumist selle info ka avaldame," lisas ta.

Homsel kohtumisel osaleb Vakra sõnul ka Mart Sõrg, kes oli toona Eesti Panga nõukogu liige. "Meil on päevakorras lisaks kirjaga seonduvale ka Sõrgiga kohtumine," rääkis Vakra.

Detsembris saatis VEB komisjon Eesti Kohtuekspertiisi Instituuti materjalid, et uurida valeandmetega kirjaga seotud inimeste käekirju, eesmärgiga selgitada välja selle kirja koostajad.

Riigikogu uurimiskomisjon VEB fondi koondatud nõuete menetlemise ja rahuldamise asjaolude väljaselgitamiseks moodustati riigikogu möödunud aasta 12. märtsi otsusega. Selle otsuse kohaselt pidi komisjon esitama töö lõpparuande riigikogule ja avalikkusele hiljemalt mullu 2. detsembriks, kuid tähtaeg lükkus edasi tänavu märtsini.

Komisjoni ülesandeks on välja selgitada riikliku VEB fondi moodustamise töökorralduse, juhtimise ja 1993–2012 sooritatud tehingutega seotud asjaolud.

Samaaegselt komisjoni tööga viib VEB fondi kohta riigikontroll läbi oma auditit ning see on plaanis lõpule viia märtsiks.

VEB fond loodi 1992. aastal pärast seda, kui NSV Liidu Välismajanduspank lõpetas Eesti pankade korrespondentkontodega arveldamise. Eesti rahanduse ja panganduse päästmiseks loodi riigikogu 20. jaanuari 1993. aasta otsusega VEB fond. VEB fondis ei olnud reaalselt raha, vaid nõuete registrisse koondati kõik nõuded Venemaa VEB panga vastu.