"Olen juba mitu aastat teinud tööd, et muuta tasuta ühistransport lihtsaks ja loogiliseks ning lõpetada kulukate piletisüsteemide ülalpidamine ja -kontrollide nuumamine. Mina olen jätkuvalt seisukohal, et kui soovime päriselt saada roheliseks pealinnaks, peame ühissõidukitesse suunama väliskülalised ja iga nii õppiva kui ka töötava Eesti elaniku. Ühistransport olgu tasuta kõigile," kommenteeris Vakra.

Seni on Tallinna keskerakondlased sotsiaaldemokraatide sellekohased ettepanekud korduvalt volikogus maha hääletanud ja häälekalt vastu olnud. Viimati hääletas Keskerakond Tallinna linnavolikogus kõigile tasuta ühistranspordi eelnõu maha möödunud aasta 20. septembril.

"Veel kuu eest lükkasid keskerakondlased pealinna eelarve arutelu ajal tasuta ühistranspordi kõigile laiendamise mõtte tagasi. Põhjenduseks toodi, et maakondlikku transporti korraldab riik riigieelarvest ehk kõigi maksumaksjate rahaga. Isegi Tallinnas õppivatele tudengitele ei soovitud vastu tulla," meenutas Vakra.

"Aga rõõm on tõdeda, et vaatamata pealinna juhtidele pidevale ja jõulisele vastuseisule tuli Keskerakonna juhatus meile appi ja asus ideed toetama. Tundub, et lõpuks ometi terve mõistus võidab ja pealinna keskerakondlastest volikogu liikmed ei sunnita enam kinnisilmi rumaluste poolt hääletama."

"Kõigile tasuta ühistransport on konkreetne ja lihtne võimalus olla Tallinnal igaühe jaoks taskukohane ja keskkonnahoidlik linn. Ühtlasi vabastaksime sellega mupo kui korrakaitseüksuse jäneste püüdmisest ja suunaksime hoopis Tallinna taksondusse korda looma. On saabunud aeg riigis kasutusele võetud lahendused ka pealinna tuua," lisas Vakra.

Sotsiaaldemokraadid esitavad tema sõnul linnavolikogule taas vastava eelnõu, et kõikide erakondade toetusel see päriselt ära teha.