"Põhimõtteliselt on tekkinud olukord, kus tõsise küsimuse arutelu ajal tõuseb üks osapooltest püsti ning argumenteerimise asemel hakkab lihtsalt täiest jõust puhuma pasunat," ütles Vakra Delfile.

"Kuigi tavaliselt vastan ma kõikidele sissetulevatele kirjadele, siis seekord olen teinud erandi ning jätan automaatpostitustele reageerimata. Mina ei usu, et selline käitumine oleks konstruktiivne või aitaks leida lahendusi."

Vakra sõnul pole tema postkasti jõudnud kirjad ähvadava iseloomuga. "Mind ei ole keegi ähvardanud ja usun, et Eesti ühiskond tervikuna sellisele tasemele ei lange," usub ta.

Riigikogu kantselei kommunikatsioonijuht Urmas Seaver ütles, et politseisse ei ole kantselei meilispämmi tõttu pöördunud. "Riigikogu liikmete postkastidesse jõuab ka täna kooseluseadust puudutavaid e-kirju, kuid nende arv on väiksem, kui see oli mai lõpus," ütles Seaver.

Delfi kirjutas mai lõpus, et saadikuile on lähetatud juba ligi 200 000 e-kirja ning tulva peatamiseks midagi ette võtta ei saa. Kõige häälekam kooseluseaduse vastu võitlev ühing SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks leiab, et peale erisooliste partnerite ka samasoolistel kooselu registreerida võimaldava seaduse vastuvõtmine õõnestaks perekonna tähendust ja ühiskonna alusväärtusi.

Oma sõnumi levitamiseks võttis sihtasutus ette riigikogulaste postkastidesse spämmi saatmise. Selle asemel, et adresseerida isiklik seisukoht konkreetsele riigikogu liikmele või asjaga rohkem seotud grupile, võimaldatakse oma nimi ja meiliaadress panna sihtasutuse koostatud üldise protestiavalduse alla, mille veebileht saadab automaatselt riigikogu kõigile 101 liikmele. Kirja sisu jääb alati samaks. Sellisel meetodil on veebilehe andmeil riigikogulaste postkastidesse saadetud kokku üle 190 000 kirja.