Ratas kandideeris 2011. aastal Keskerakonna esimeheks, Vakra oli tollal üks tema toetajaid. Pärast Ratase allajäämist Edgar Savisaarele lahkus Vakra mitme teise tuntud keskerakondlasega Keskerakonnast, aga Ratas jäi.

Viimastel kuudel on palju spekuleeritud sellega, et Ratas võib vahetada Keskerakonna Reformierakonna vastu. Sotsiaaldemokraadid oleksid aga maailmavaatelt isegi sobivam erakond ja Vakra on Ratasega ületulekust ka rääkinud.

"Jüri Ratas on minu hea sõber ja korvpallitrenni kaaslane, kellega me suhtleme tihedalt. Nii nagu teile, olen loomulikult ka Jürile öelnud, et ta on alati oodatud meie meeskonda, et üheskoos töötada ühtsema ja tugevama Eesti eest," kommenteeris Vakra.

Sotsiaaldemokraatide meeskonnas saaks Ratas Vakra sõnul oma riigimehelikke tõekspidamisi ka päriselt ellu viia. "Aga meie ühiste treeningjärgsete poliitarutelude sisuks on olnud Eesti tulevik ja vajalikud muudatused, mitte lehmakauplemine positsioonide üle," teatas Vakra vastuseks küsimusele, kas on räägitud ka valimisringkonna üle, kus Ratas kandideerida tahaks.

"Jüri Ratas on juba paar korda üritanud Keskerakonnas vajalikke muudatusi läbi viia, et tänane vene häälte toetusega munitsipaalpartei suudaks oma valijate eest seista ka väljaspool pealinna ja Ida- Virumaad," kommenteeris Vakra.

Vakra pidas vähetõenäoliseks, et Ratasel õnnestub seekordne katse, kus ta enda asemel seab vankri ette mõnevõrra väiksemat avalikku toetust omava, kuid selle eest suuremat Edgar Savisaare toetust nautiva Kadri Simsoni. "Ja enne hakkab maakera teistpidi pöörlema, kui Edgar Savisaar loobub olemast peaministrikandidaat ja asub toetama Ratase poolt välja käidud Kadri Simsoni," arvas Vakra.