Vakra sõnul võtab nendega peaaegu iga päev keegi ühendust, et uurida Demokraatide ühenduses kaasa löömise võimalusi. Tema sõnul on möödas aeg, kus Eestis pidi poliitikas osalemiseks kuuluma tingimata erakonda, vaid oma kogukonna tegevuses saab ka teiste vahenditega kaasa lüüa.

Praegu valmistuvad demokraadid hoolega aasta pärast toimuvateks kohalikeks valimisteks. "Eesmärk on koondada neid, kes tahavad oma kodukandis midagi muuta," lausus Vakra. Ei pea ainult läbi erakondade tegutsema, kohaliku omavalitsuse valimistel saab ka valimisliidu teha.

"Tallinna puhul teeme igapäevaselt tööd selle nimel, et panna seljad kokku nendega, kes tahavad muuta Tallinna maailma parimaks kodulinnaks," ütles Vakra.

Nad on kohtunud ka Vaba Isamaalise Kodaniku inimestega ja ei välista koostööd ka ühegi teise kodanikualgatusega. Kohtuda on kavas ka asumiseltsidega. Valimisliit ei peaks tegelema päevapoliitika küsimustega. "Pigem, et oma kodutänava head mõtted saaksid ellu viidud," sõnas Vakra. "Muutusi soovivad inimesed tuleksid tuua ühe vihmavarju alla," lausus Vakra, kes kutsus kõiki soovijaid nendega ühendust võtma.

Demokraadid on kohtunud ka Silver Meikariga ja rääkinud temaga nii Eesti tulevikku kui erakondade rahastamist. Meikari valimistel demokraatidega liituma pole nad kutsunud.

Erakondade rahastamine valmistab demokraatidele suurt muret, sest neli riigikogus esindatud erakonda saavad riigilt aastas üle viie miljoni euro, sellal kui riigikogust väljas olevad erakonnad ei saa peaaegu midagi, mistõttu on uutel tulijatel olemasolevate kartellierakondadega väga raske võistelda. Vakra kartis, et kartelliparteid ei ole nõus ühiskonnaga arvestama ja surve all tehakse olemasolevasse süsteemi vaid kosmeetilisi parandusi.