"Kahtlemata on kõigil õigus oma huvide eest seista ja juhtida probleemidele avalikkuse tähelepanu. Mure keemiatööstussektori ja Ida-Virumaa tuleviku osas on põhjendatud," ütles Vakra Delfile keemiatööstuse liidu algatatud kampaaniat kommenteerides.

Vakra sõnul on riik viimase kaheksa aasta jooksul kaks korda rikkunud seaduses varem kehtestatud keskkonnatasusid ja tõstnud neid lubatust kiiremini.

"Keskkonnatasude eesmärk peab olema heastada ja vähendada loodusele tekitatud kahju, mitte lihtsalt täita riigieelarvet," ütles

Ühe lahendusena näeb aga Vakra keskkonnatasude sidusmist maavarade maailmaturu hindadega. "Kokkuvõtteks tuleb leida tasakaal riigi majanduslike ja keskkonnakaitseliste huvide vahel, mitte neid pidevalt vastandada," leiab Vakra.

Ärileht kirjutas täna, et keemiatööstuse liidu tellitud reklaamid sõdivad keskkonna­ministeeriumi plaani vastu tõsta järgmise kümnendi jooksul keskkonnatasusid 3–10% võrra aastas.

Põlevkivi kaevandavad rahakad ettevõtted ähvardavad oma kampaanias „Kuidas on see võimalik, et põlevkivi kaevandamine Eestis lõpetatakse?!” 24 000 uue töötuga Ida-Virumaal, 250-miljonilise maksuauguga ja vihaste kaevuritega niigi tundlikus piirkonnas. See kõik on kirja pandud dramaatilise suurte punaste ja valgete tähtedega tekstina mustal taustal, reklaambrošüüris figureerib ka väike laps.

Samasugust kampaaniat tehakse ka vene keeles ja Ida-Virumaal.