"Usun, et Eesti Vabariigi kodanikuna ei ole Tarmo Lausing rahul olukorraga, kus vaatamata varasemale erakondade rahastamise skandaalile, pole reaalselt ühtegi sammu tegeliku olukorra muutmiseks astutud. Reformierakond ja Keskerakond teevad avalikkuse ees suur sõnu, aga tegelikult ei toeta nad ei erakondade rahastamise muutmist ega valimiskulutuste piiranguid. Nende ainuke eesmärk on tsementeerida tänane olukord, et välistada uute konkurentide tekkimine," ütles Vakra Delfile.

Teisalt on demokraadi sõnul aga väärtused, eetika ja juhtimine Keskerakonna sees pidevalt ja aina kasvavaks probleemiks. "Ühel hetkel kaob ka kõige suuremal toetajal usk ja lootus, et sellist sumbunud ja stagneerunud erakonda on võimalik seesmiselt muuta aktiivsemaks ning demokraatlikumaks. Tuletan meelde vana eesti mõttetera, et küürakat parandab vaid haud," lisas Vakra.

Küsimusele, et kas Vakra ise ka teadis Keskerakonda kuuludes mustast rahastmisest, vastas saadik, et kahjuks või õnneks ei ole ta kunagi sellisesse lähikondlaste ringi kuulunud, et temaga oleks keegi erakonna rahastamise teemadel arutanud.

"Meenutan, et just rahaasjade kordategemine ja eelarve vahendite selge ning sihtotstarbeline kasutamine olid nõudmised, mille eest visati välja Kalle Laanet ja otsustasid keskerakonnast lahkuda viis riigikogu saadikut."

"Aga rõhutan, et juba aasta tagasi esitasid Demokraadid on algatanud eelnõu, millega kriminaliseeritakse erakonnale tehtavate anonüümsete, varjatud või juriidilise isiku annetuste vastuvõtmine. Olen ikka küsinud, miks teeb ettevõtja erakonnale suuri annetusi samal ajal, kui selle erakonna enda liige ei pea vajalikuks liikmemaksugi tasuda?," lõpetas Vakra.