„Vaatamata sellele, et mitmed tänavad on ohtlikult pimedad või halvasti valgustatud, jagab 2016. aasta Tallinna eelarve tänavavalgustusele 91000 eurot vähem kui 2015. aastal,“ rääkis Vakra eile õhtul toimunud SDE Haabersti osakonna üldkogul. “Lisaks ei kavatse linn pakkuda tänavavalgustuse teenust paljudele Tallinna maksumaksjatele, kes valdavalt elavad uutes elurajoonides. Näiteks Haaberstis läheneb juba tuhandeni nende perede arv, kes peavad ise tasuma oma kodutänava valgustamise eest. Alates Kakumäe Selverist kuni Tabasaluni oleks enamus tänavaid pimedad, kui inimesed ise ei maksaks,“ sõnas Sotsiaaldemokraatliku erakonna Tallinna piirkonna juht Vakra.

Sotsiaaldemokraadid ei kavatse Vakra sõnul leppida sellega, et Tallinn on kohati pimedusse mattunud. „Tänavavalgustus on linnaelanike põhiõigus. Lühinägelik on selle pealt kokku hoida. Selle asemel, et muuta pealinna tänavad valgemaks ja turvalisemaks, asutab linnavalitsus läbikukkunud sadu tuhandeid eurosid linna raha neelanud Ühistupanga sihtasutuse asemele sihtasutuse Tuleviku Tallinn,“ kritiseeris Vakra.

„Uuele“ sihtasutusele, mille nõukogu liikmed Edgar Savisaar ja Taavi Aas, eraldab tuleva aasta eelarve veel 300000 eurot, lisas Vakra.