Vasikas nägi ilmavalgust täiesti elusana ja elama oleks ta ehk jäänudki, kui mitte teine lehm poleks talle õnnetul kombel peale astunud, kirjutab Vooremaa.

Kui emadepäeval lüpsirahvas Vaimastvere suurfarmist ennast kojuminekule asutas, valmistus vasikalaudas töötav Mare Kruusalu ühel lehmal poegimist vastu võtma. "Kas sina hakkad mul nüüd poegima," kuulsid naised veel Maret ütlemas.

Järgmisel päeval tööle tulles tabas naisi aga ehmatav uudis. Selgus, et poegima hakanul oli olnud seitsme jalaga vasikas. "Neli jalga olid ikka tavalised, ülejäänud kolm aga kõik isemoodi ja väiksemad. Ühel ei olnud sõrga, üks oli aga hoopiski kahe sõraga. Päris hirmus pilt," leidis lüpsja Elviira Viik.

Poegimise vastu võtnud vasikalauda töötaja Mare kinnitusel olnud vasikas ilmale tulles muidu ise päris mõnusa olemisega, enne kui teine lehm talle nii õnnetult peale jõudis astuda, et soolikad välja tulid. Siis tuli vasika piinlemine paraku ära lõpetada. "Ei tea, kas see õnnetukene oma seitsme jalaga teab kui kaua elanud olekski," arvasid Vaimastvere suurfarmi naised.