Puidutöökoda täiendab turvakeskuse senist suunitlust kasvatada lastes oskusi, mitte ei jaga niivõrd teadmisi, ütles ETAle turvakeskuse juhataja Erki Korp. Kui teadmiste omandamiseks pole turvakeskuse lastel tema sõnul tihti püsivust ega võimeid, siis praktilised oskused võimaldavad lastel edaspidises elus hakkama saada.

Tallinna Nõmme tee turvakeskuses elab praegu seitse poissi, kuid paari nädala jooksul täidab keskus kõik oma 16 kohta. 10-17aastastel poistel on narkosõltuvus või noorematel poistel sõltuvus lahustite ja liimide nuusutamisest.

Lapsed viibivad Nõmme tee keskuses kuni pool aastat ja vajaduse korral pikendatakse seda perioodi veel poole aasta võrra.

Alates selle aasta jaanuarist õpetavad keskuse kasvandikke Tallinna 53. keskkooli õpetajad.

Tallinna Laste Turvakeskus on Tallinna vanim turvakodu, mis loodi 1993. aastal ja ühendab hetkel Paldiski maantee 51 ja Nõmme tee 99 asuvaid keskusi. Plaanis on renoveerida Nõmme tee keskuse teine osa ja avada see täiendava 20 erirežiimiga kohaga 2002. aasta jaanuaris. See loob võimaluse hakata tööle ka sõltuvusprobleemidega tütarlastega.

Lisakohtade baasil on võimalik alustada koostööd Tallinna Lastehaiglaga, kus alates septembrist hakkab tööle spetsiaalne vastuvõtuosakond narkosõltlastele. Seal saavad lapsed esmast meditsiinilist abi ning seejärel suunatakse võõrutusprogrammile turvakeskusesse.