Lõuna ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Küllike Taits kinnitas, et kuigi lõplikku seisukohta veel pole, liigub asi selle poole, et Tammet ootab kriminaalsüüdistus, vahendab Eesti Päevaleht. ’

“Uurimise all on kaks asja: loodusele tekitatud kahju nii enda kui ka naaberkinnistu peal ning mäekülje “koorimine”,” ütles Taits. Tammele võib ebaseadusliku metsaraie eest karistuseks määrata rahatrahvi või kuni kolm aastat vanglakaristust tingimisi viieaastase katseajaga.

Lisaks sellele tuleb Tammel täies ulatuses kanda kõik Munamäe lõunakülje lõhkumisega loodusele tekitatud kahjud. “Oluline on see, et suudame näidata, et taoliste asjade tegemine käib väga valusasti rahakoti pihta, sest keskkonnale on kahju tehtud puhtalt ärihuvidest,” nentis Taits.

Tamme, kes end möödunud neljapäeval kohapeal mäge uurimas käinud prokurörile näole ei andnud, tõstis esile, et tema viimase viie aasta paturegister on tühi. “Kui keegi nüüd ütleb, et mulle pannakse tingimisi ja minust on kriminaalkurjategija saanud, siis kuskil on küll midagi viltu.”

“Ma ei tea, et oleks kellelegi kurja teinud, veel enam — et ma omaenda kinnistul, mille olen ostnud, mille eest maksan makse ja kus üritan läbi turismitoodete pakkumise leiba teenida, endale või teistele kahju tekitaks,” tähendas Tamme.

“Ma usun, et parendan mäge kogu aeg, seda kuuleb nii külastajatelt ning seda näitavad ka külastajate arvud,” sõnas Tamme. “Kuidas seda mingite seaduste kontekstis on võimalik tõlgendada, jään vastuse võlgu,” ütles ta. “Kui kohus otsustab, et Tamme on kurjategija ja peab vangi minema, siis tuleb minna.”