Ajal, kui mäesuusakeskuste omanikud peaksid sättima esimesteks külmadeks ritta lumetõrjekahureid ja testima suusatõstukeid, seisab mudane Väike Munamägi inimtühjana. Suvest saadik pole mäel tehtud mingeid töid. Tänavu pole loota kunstlumekatet ja tõstukid ei hakka suusatajaid mäest üles vedama, kirjutab Postimees.

Munamäge kaks aastat operaatorfirmana juhtinud Tartu ärimeeste Juhan Kolgi, Urmas Pasti ja Tarmo Pedjasaare firma Munamäe Puhkekeskus lõpetas tänavu kevadel mäel tegevuse, sest neil ei õnnestunud jõuda Sampo Pangaga kokkuleppele Munamäe ostmise suhtes. Sampo esindab 90 protsenti võlanõudeid, mis jäid maha Väike-Munamäe Arenduse ASi pankrotis 1999. aastal.

Sampo Panga riskiaktivate osakonna juhataja Ainar Juht ütles, et Väike Munamägi on laenutagatisena panga käes ning pank näeks hea meelega, et keegi võlad kinni maksaks ja seejärel taas suusatamist korraldama hakkaks.

Otepää vallavanem Aivar Nigol nimetas ühe võimaliku investori vahendajana kiirlaskuja Aare Tammet. Tamme kinnitas, et tal on kirjalikud lepingud Soome ja S^veitsi investoritega, kes on kohe valmis mäe ära ostma, kui maa on kinnistatud. Investorite nimesid ei soostunud Tamme mainima.

Seni pole saabunud maade kinnistamisotsuseid, mis Tamme väitel on ringelnud juba mitmeid kuid. Eellepingu järgi oleks tehing Sampo ja Tamme poolt esindatavate investorite vahel pidanud teoks saama juba mais. Tamme hinnangul võib Munamäe kinniolek tähendada Otepää piirkonnale ilmajäämist umbes 15 miljonist kroonist, mis turistid sinna talvel jätaksid.