“Mingit kokkulepet ei ole olemas ega saagi tulla, sest Otepää volikogu pole loobunud valla eelisostuõigusest vaidlusalusele maatükile,” ütles vallavanem Aivar Nigol neljapäeval BNS-ile.

Nigol lisas, et pole Aavikuga selles asja vestelnud ega saanud seega läbirääkimisi pidada.

“Otepää valda esindab vandeadvokaat Aivar Pilv ning kui Aavik peab kellegi teisega läbirääkimisi, ei ole need tõsised,” ütles Nigol. “Mingeid muid institutsioone läbirääkimistel olla ei saa.”

Aavik teatas neljapäeval Postimehe võrguväljaande vahendusel, et kultuuriministeerium ja Otepää vald nõustusid tervisekeskuselt vastu võtma suusaradade alla jäävat hobuseraua maatükki ega kasuta vastutasuks oma eelisostuõigust sama kinnistu ülejäänud kahele maatükile, kuhu Aavik tahab hotelli rajada.

Ka kultuuriminister Margus Allikmaa sõnul on Aaviku neljapäeval Eesti meedias avaldatud väited alusetud ega vasta tõele. “Aavik on teemasid oma isiklike soovide kohaselt tõlgendanud ja reaalsuses pole selliseid kokkuleppeid sõlmitud,” teatas minister pressiesindaja vahendusel.

Ta lisas, et minister on küsinud suusõnaliselt nõusolekut nii Aavikult kui ka Otepää spordiklubilt, kas nad lubavad korraldada karikaetapivõistlust sellel maatükil ja saanud neilt nõusoleku korraldada etapp kõnealusel maatükil. Kõik edaspidine vormistuslik pool sõltub Eesti suusaliidust, nentis pressiesindaja.

Nigol nentis, et Otepää vald ei ole loobunud oma hagist Valga maakohtus. Otepää valla hagi, milles viimane taotleb enda eelisostuõiguse tunnistamist, tuleb arutusele 22. jaanuaril. Nigol meenutas ka Valga maakohtu esmaspäevast otsust jätta rahuldamata Aaviku hagi. See otsus lubab Tehvandi talu maadel korraldada maailmakarikaetapi suusatamises.

Nigol lisas, et Otepää suusaklubi saatis neljapäeval Eesti suusaliidule kirja, milles toetas karikaetapi läbiviimist. Suusaklubi on vaidlusaluse maatüki MTÜ-lt Tehvandi Tervisekeskus rendile saanud.

Suusaklubi juhatuse esimees Arvo Saal teatas BNS-ile, et klubi suusaliidule antud nõusolek kõrvaldas kõik takistused karikavõistluste läbiviimiseks.

Otepää vallavanem lükkas ümber ka volikogu liikme Jaanus Raidali süüdistused enda ebaseaduslikus tegevusest MTÜ Tehvandi Tervisekeskus erastamise ajal. Nigol teatas, et vallavalitsus ei ole tervisekeskuse asutaja ega mingil muul seotud keskuse tegevuse ja juhtimisega. Samuti pole vallavalitsus keskusele eraldanud üht miljonit krooni.

Raidal esitas need süüdistused kolmapäeval ning kutsus Nigolit tagasi astuma, ähvardades vastasel juhul umbusaldusavaldusega.

“Avalikkust eksitavate andmete levitamine on omane kodanik Jaanus Raidalile, kes sellise tegevuse kaudu soovib tõmmata endale poliitilist tähelepanu,” lisas Nigol.