Ruumide soojendamiseks kasutas 50-kohaline lasteaed Pillerpall eile puhureid, mis tõstsid temperatuuri 16 kraadini. Keskpäeval oli sama palju sooja ka õues päikese käes.

“Ainus soe koht on meil tualett, kus töötab põrandaküte,” ütles lasteaia juhataja Ülle Alliksaar Postimehele.

Kooliõpilased, kes sel nädalal on küll vaheajal, istusid eelmisel nädalal klassiruumides, kus oli kümme kraadi sooja. Et lapsed sooja saaks, püüdsid õpetajad neile kehalisi harjutusi välja mõelda.

Koolil endal pole kuidagi võimalik maja soojaks saada, sest vilets elektrisüsteem välistab puhurite ja elektriradiaatorite kasutamise.

Rae vald hakkas alles kaks nädalat tagasi Vaida asulale kütjat otsima, sest plaanis endale kuuluva ja seni asulat soojaga varustanud ASi Wait likvideerida. Uue soojaettevõtte AS Eraküttega sõlmis vald lepingu poolteist nädalat tagasi ning siis kinnitasid valla esindajad, et kütmiseks antav katlamaja on töökorras.

“Tegelikult oli seal täielik bardakk,” ütles ASi Eraküte juhataja Kristjan Rahu. “Me peame sinna enne paarisaja tuhande eest osi hankima, enne kui katlad töökorda saavad.”

Kuna töö katlamaja käivitamiseks käis ööpäev läbi, õnnestus Eraküttel eile üks kateldest tööle saada. Teist katelt ei lubaks aga ükski tehniline järelevalve niipea tööle panna.