“Vähiravifondi nimel tänan igat inimest, kes fondi annetuskastidesse panustas - kes oma piskust, kes küllusest. Teie abiga, head folgilised, saame taas mõnele vähihaigele kinkida täisväärtuslikke lisa elupäevi oma lähedaste seltsis,“ ütles vähiravifondi „Kingitud Elu” nõukogu esimees Toivo Tänavsuu.

„Ühtlasi teen sügava kummarduse kõigi fondi annetusnumbritele helistajate ning fondi Viljandis aidanud vabatahtlike ees. Käepigistus ka Viljandi linnavalitsusele, kes võimaldas meil linnas oma tegevust tutvustada ja vähihaigetele toetust koguda. Leidsime Viljandist palju avatud südameid. Oli ka skeptikuid ja küünikuid tänu kellele jätkub meie missioon “ravida” mitte ainult patsiente, vaid ka Eesti ühiskonda. Pool suve on veel ees - võite kindlad olla, et leiate meie fondi vabatahtlikud veel nii mõneltki suviselt ürituselt,” lisas Tänavsuu.

Fond otsustas vahetult enne Viljandi pärimusmuusikafestivali anda välja järjekordse toetuse ravimi Zytiga (Abirateron) ostmiseks. Selle otsusega toetab fond väikeste laste isa, kes võitleb eesnäärme pahaloomulise kasvajaga ja kelle edasist ravi haigekassa ei toeta. Fond aitab pereisa juba teistkordselt. Esimesel korral toetati ravimi ostmist kolmeks kuuks ja nüüd veel kord järgnevaks kolmeks kuuks. Tänu ravimile suudab patsient tööl käia, oma peret toita ning riigile makse maksta.

Nelja kuu jooksul on fond juba toetanud mitme inimese vähiravi, aidates nende täisväärtuslikku elu pikendada. Fond jätkab aktiivset tööd, pannes annetajate südamele, et iga euro võib kellelegi kinkida lisa elupäevi.

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond „Kingitud Elu“ on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele annetustest. Fondi nõukokku, mis otsustab kas ja keda toetatakse, kuuluvad onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kristiina Ojamaa, dr Kadri Putnik, tervise arengu instituudi direktor Maris Jesse, näitleja Rita Rätsepp ja Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu.