"Tegemist on ajakirjaniku spekulatsiooniga, mis ei toetu kuidagi pädevate uurimisasutuste infole," ütles telefonitsi tabamata jäänud Vaher Delfile ministeeriumi pressiesindaja vahendusel.

Samas ei näinud minister intervjuus ekslikule küsimusele vastu vaidlevat. Oma (näilist) vaikivat nõusolekut Vaher ei kommenteerinud.

"Politseil on töös erinevad uurimisversioonid ja jätkuvalt laekub uut täiendavat infot. Seda kontrollitakse aktiivselt ja põhjalikult - uurimine on jätkuvalt aktiivses faasis ning selle kahetsusväärse juhtumi uurimisega tegeletakse iga päev," kordas Vaher juba varem prokuratuuri poolt teada antut.

"Kuritegude lahendamine nõuab tihtipeale paljude keerukate ja mahukate toimingute läbiviimist, erinevate versioonide püstitamist ning kontrollimist. Lähiminevikust võib tuua näiteid, kus raske kuriteo lahendamisel on olulist rolli mänginud ka aeg. Võin kinnitada, et raskeid kuritegusid sh. Varvara juhtumit lahendavad meeskonnad töötavad pühendunult. Usun, et selle juhtumi lahendamisega tegelevad uurijad ei lase end spekulatsioonidest kõigutada."

Seda, kui hästi ta Varvara tapmise uurimisega kursis on, Vaher ei kommenteerinud.