"Ma ei pea presidendi otsust õigeks, sest see pole tehtud tarbijate ega põhiseaduse huvidest lähtuvalt," lausus IRL-i kuuluv Vaher Delfile.

Tema sõnul pidasid monopolide ohjeldamise seaduse rakendamist vastuvõetud kujul õiguslikult ja tehniliselt võimalikuks nii konkurentsiamet, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, keskkonnaministeerium, riigikogu kantselei ja mitmed teised eksperdid.

"Presidendi otsus tähendab näiteks seda, et Tallinna Vee tarbijad peavad jätkuvalt taluma põhiseadusvastast olukorda, st kerkivaid veehindu," ütles Vaher ja lisas, et monopolide ohjeldamise seaduse üks eesmärke on hoida ära 1. jaanuarist 2011 tallinlasi ähvardav veehinna tõus.

"Presidendi otsus on kindlasti meelt mööda kommunaalmonopolidele, sest ilma selle seaduseta tunnevad nad täna ennast väga mõnusalt. Praegu kehtivad seadused ei taga kuidagi tarbijatele kaitset võimsate monopolide omavoli eest," sõnas Vaher.

Vaher ütles, et IRL-i fraktsioon on teinud ettepaneku riigikogu erakorraliseks kogunemiseks. IRL'i fraktsiooni esimees Mart Laar on juba alustanud selleks ka vastavaid konsultatsioone. "Võimalike muudatusi ja presidendi tähelepanekuid tuleb analüüsida ja seda peaks tegema vastav riigikogu majanduskomisjoni juures tegutsev töörühm, kes töötas eelnõuga ka riigikogu menetlusfaasis," märkis Vaher.