Vaher ütles, et politsei palgafond kasvas tänavu kuus protsenti. Politsei- ja piirivalveametis miinimumpalka saanute ehk 3000 inimese töötasu tõusis aga 9,6 protsenti. Kokku puudutas palgatõus ametis üldse 4500 inimest ehk 80 protsenti töötajatest. "Palgatõus oli ligikaudu 3700 politseiametnikul ja 800 teenistujal," rääkis Vaher.

Vaher rõhutas, et kui politseiamet ja piirivalveamet 2010. aastal ühendati, siis tulid erinevate üksustega kaasa ka väga erinevad palgasüsteemid, mistõttu sarnastel ametikohtadel töötavad inimesed said ühendatud ametis mõnevõrra erinevat palka. "Nüüd neid ühtlustati," rääkis Vaher.

Ministri sõnul tõusid eelkõige madalamate astmete kõrgendatud riskiga tööd tegevate politseinike palgad. "Näiteks piirkonnapolitseinike palk tõusis keskmiselt 14 protsenti. Seni oli neil keskmiseks palgaks bruto sissetulekuna 797 eurot, nüüd käesolevast aastast on see summa keskmiselt 919 eurot."

"Nendel piirkonnapolitseinikel, kes veel 2012. aastal teenisid alla Eesti keskmise palga 855 eurot, tõusis palk vähemalt 7 protsenti. Enim oli palgatõusu saanud töötajaid piirivalve valdkonnas, kus 90 protsenti töötajatest said palgalisa," sõnas Vaher.

Ministri sõnul läks palkade ühtlustamiseks ja tõstmiseks seitse miljonit eurot. Kogu ameti palgafond on 95 miljonit eurot. "Lisaraha on peamiselt suunatud palgasüsteemide ühtlustamisse ja palkade tõusu," võttis Vaher kokku.