Norras aastaid vägivaldsete meestega tegelnud Pal Kristian Molin usub, et inimesed võivad muutuda, kui aidata neil oma viha põhjusest aru saada ja seda ületada. Samas tõdes ta, et muutumisega kaasnevad uued probleemid, muuhulgas see, et mees võib tõesti üksi jääda ega leia enam motivatsiooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Koolituse projektijuhi Margus Salumetsa sõnul on küsimus selles, kas tahame, et mehed kannataks, sest ei saa hakkama, ja et naised kannataks, sest nende elu läheks ka meeste kannatuste läbi täiesti käest ära, ning et lapsed kannataks vanemate kannatuste tõttu.

Eestis kannatab koduse vägivalla all iga viies naine.

Perenõuandla juhataja, psühhiaater-psühhoterapeut Andres Sild lausus, et seni on põhiliselt tegeldud vägivallaohvritega. Ta lisas, et vägivallanähtude tähelepanemine ning nendega tegelemine pole psühhoterapeutide jaoks harjumuspärane tegevus.

Margus Salumetsa sõnul takistab abistamist ka meeste stereotüüpne arusaam, et tõeline mees psühhoterapeudi juurde ei lähe, kuna seal käivad nannipunnid, kellel hoitakse kätt ja aidatakse nutta. “Tegelikult on see üsna karm koht, kus inimene asetatakse vastastikku oma hädade ja muredega, mille eest ta on üritanud põgeneda,” ütles ta.