Viimase aastaga on toimetulekutoetuse saajate arv Tallinnas kolmekordistunud, kirjutab ajaleht Pealinn. Tänavu jaanuaris sai toetust 2947 pereliiget. Kui arvata nende hulgast välja eelkooliealised lapsed ja eakad, kellele sõit ühistranspordis on niigi tasuta, jääb tasuta sõiduõiguse saajaid Tallinnas siiski vähemalt 2000.

"See tähendab linnale piletitulude vähemist ligi veerand miljonit krooni kuus. Aasta peale teeb see umbes kolm miljonit," ütles abilinnapea Taavi Aas.

Prii bussisõidu õigus on kavas liita n-ö toimetulekutoetuse paketti. "Kui inimene tuleb oma linnaosa sotsiaalhoolekandeosakonda toimetulekutoetust taotlema, sisestab sotsiaaltöötaja tema andmed OÜ Ühinenud Piletid andmebaasi ning tasuta sõidu õigus rakendub kõigile pereliikmetele alates järgmisest kuust," selgitas Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti hoolekandeosakonna juhataja Uku Torjus.

Tasuta sõit kehtib kuu aega, seda pikendatakse ühe kuu kaupa seni, kuni inimene või pere toimetulekutoetust saab. Kui inimene aga leiab taas töö või kaotab pere mingil muul põhjusel toimetulekutoetuse saamise õiguse, kaob automaatselt ka tasuta sõidu õigus.

Bussis, trammis või trollis tasuta sõidu õiguse tõendamiseks peab inimesel olema kaasas Eesti Vabariigi isikutunnistus ehk ID-kaart, õpilasel õpilaspilet.

Plaanide kohaselt hakatakse toimetulekutoetuse saajate avaldusi tasuta sõiduõiguse saamiseks võtma vastu alates aprillist.