Politseiameti pressiesindaja sõnul jääb Polištšuk siiski vahi alt vabanemisele vaatamata endiselt kahtlustatavaks ning uurijad jätkavad tema vastu süütõendite kogumist.

Keskkriminaalpolitsei vahistas Polištšuki (51) 19. oktoobril, kui kohus andis politseile loa turujuhti kümme päeva vahi all hoida. Politsei vahistas Tallinna endise abilinnapea Mait Metsamaa mõrva tellimises kahtlustatava Polištšuki hetkel, kui mees oli tulnud vabatahtlikult keskkriminaalpolitseisse ülekuulamisele.

Hiljem on kohus kahel korral pikendanud Polištšuki vahi all hoidmise tähtaega, viimati 3. novembril.

Polištšuk on oma seost Mait Metsamaa mõrvaga kategooriliselt eitanud. Samas on ajakirjanduses väidetud, et just Polištšuk oli see, kes mõrvapäeva hommikul helistas Metsamaale ning kutsus ta enda juurde keskturule kohtumisele, lubades talle maksta ammu lubatud rahasumma.

Keskkriminaalpolitsei on seni esitanud Metsamaa mõrva korraldamises süüdistuse Polištšuki ihukaitsjale Valeri Kuznetsovile, väidetavalt tema käsul tappis narkosõltlane Andrei Dutotškin mullu oktoobris Tallinnas Lastekodu tänaval asuva elumaja trepikojas püstolilaskudega Tallinna endise abilinnapea Mait Metsamaa.