Kuna 2012 on liigaasta, siis on veebruaris 29 päeva ning kalender ning enamik pühasid nihkub tavapärase ühe päeva asemel kahe võrra.

Eriti hästi on saabunud aastal jõulupühadega, kuna kuigi lühendatud tööpäeva, 23. detsembri sööb pühapäev ära, siis jõululaupäev on esmaspäeval ja vabad on ka kaks järgnevat päeva. Nõnda on jõulude aegu viis vaba päeva järjest ja pühitsema võib asuda juba reede, 21. detsembri õhtul.

Kui 1. jaanuar jäi sarnaselt eelmisele aastale nädalavahetusse, siis iseseisvuspäev 24. veebruaril muudab veebruarikuu viimase nädalavahetuse kolmepäevaseks. Lisaks eelneb iseseisvuspäevale lühendatud tööpäev. Iseseisvuse taastamise päev 20. augustil on tänavu esmaspäeval ning muudab siis nädalavahetuse teiselt poolt pikemaks.

Jaanid nädalavahetusel

Samuti toob pika nädalavahetuse nagu ikka suur reede, mis on tänavu 6. aprillil. Selle sabas tuleb ülestõusmispühade I püha, mis on alati pühapäeval ja tänavu 8. aprillil. Erinevalt 2011. aastast toob tänavu vaba päeva ka kevadpüha, mis möödunud aastal oli pühapäeval, kuid tänavu teisipäeval. Paraku alati pühapäeval paiknev nelipühade I püha on tänavu 27. mail.

Kehvasti on tänavu sattunud jaanipühad, sest erinevalt eelmisest aastast pole vabu päevi loota ei võidupühast ega jaanipäevast, mis paiknevad paraku nimme laupäeval ja pühapäeval. Ainus rõõmusõnum sealjuures on ehk, et 22. juuni, mis on reedene päev, on lühendatud tööpäev.

Lühendatud tööpäev on ka 2012. aasta viimane päev, mis on esmaspäeval. Järgmise aasta esimene päev on seega samuti nädalapäev ning lisab ühe vaba päeva tuleva aasta puhkepäevade sekka. 2013. aastal langebki nädalapäevadele üks päev rohkem kui tänavu ehk kaheksa rahvus- ja riigipüha.

Eriti rikkalik on vabade päevade poolest 2014. aasta, mil puhkepäevi lisandub maksimaalselt, mis on poole rohkem kui 2011. aastal ehk suisa kümme. Vabad on siis kõik pühad, mis alati pühapäeval pole.

Aasta 2012 riigipühad

1. jaanuar – uusaasta (pühapäev)
24. veebruar – iseseisvuspäev, Eesti vabariigi aastapäev (reede)
6. aprill – suur reede (reede)
8. aprill – ülestõusmispühade I püha (pühapäev)
1. mai – kevadpüha (teisipäev)
27. mai - nelipühade I püha (pühapäev)
23. juuni – võidupüha (laupäev)
24. juuni – jaanipäev (pühapäev)
20. august – iseseisvuse taastamise päev (esmaspäev)
24. detsember – jõululaupäev (esmaspäev)
25. detsember – I jõulupüha (teisipäev)
26. detsember – II jõulupüha (kolmapäev)