PPA teatel on varustuse hulgas valdavalt vabatahtliku merepäästja isikuvarustus: tööpüksid ja -kampsun, lestad, päästevestid, ujumismask ja -toru, tormijoped, fliisid ja sukeldumisnuga.

PPA-l on leping sõlmitud 29 ühinguga, kuid varustust said 27 ühingut. Need paar ühingut, kes täiendavat varustust ei saanud, loovutasid oma võimaluse kolleegidele, kes vajasid varustust rohkem.

Vastavalt pooltevahelisele kokkuleppele kasutatakse saadud varustust sihtotstarbeliselt, see tähendab vaid merepäästetöödel.

Vabatahtlike merepäästjate töö koordinaator PPA-s Raul Ilisson selgitas, et tegemist on uue varustusega, mille soetamisel on arvestatud vabatahtlike merepäästjate soovidega.

"Kogu hanketegevuse ja kulude kandmise võttis PPA enda kanda ning koostöös katusorganisatsioonidega koostati jaotuskava," ütles Iisson. Vastastikuse usalduse tugevnemist kinnitab tema sõnul see, et üheskoos said nii vajadused kirjeldatud kui ka jaotamise põhimõtted kokku lepitud.

2015. aastaks on PPA eelarves ette nähtud samaväärne summa merepäästevarustuse soetuseks.

Vabatahtlikest merepäästjatest on PPA-le saanud suurepärased partnerid, keda vastavalt võimalustele varustuse osas toetatakse.
Tunnustatud vabatahtlikke merepäästjaid on praeguse seisuga 118.

Eelmisel aastal lahendati vabatahtlike merepäästjate kaasabil 48 merepäästejuhtumit, nad olid kaasatud nii inimeste päästmisel kui ka erinevate riketega aluste pukseerimisel.