Keerulise kriminogeense olukorra leevendamiseks ja ennetamiseks rakendab Narva politsei erinevaid meetmeid, sealhulgas ka mittetraditsioonilisi. Nii korraldati linnas aktsioon “Loobu registreerimata relvast”, kirjutab kolmapäevane Molodjož Estonii.

Politsei üleskutsele reageerinud linnakodanikud tõid prefektuuri ja andsid ära kokku 250 kilogrammi laskevarustust, mille seas leidus padruneid, erinevaid, ka isetehtud tulirelvi ja üks miinipilduja.

Detsembri lõpust töötab Narvas videovalvesüsteem ning selle kaamerad on paigaldatud linna kõige probleemsemates piirkondades.

Tervikuna on Narva kriminogeenne olukord keeruline, kuid stabiilne. 2001. aastal registreeriti piiriäärses linnas 2990 kuritegu, mis on 155 võrra vähem kui 2000. aastal. Neist on avastatud 1137 juhtu.

Möödunud aastal asetas Narva politsei oma tegevuse rõhu narkokuritegevuse avastamisele, kuna see suurendab omakorda teiste kuritegude, sealhulgas varguste ja röövide arvu.

Politsei andmetel on 73.000 elanikuga linnas umbes neli tuhat narkomaani. Eelmisel aastal moodustati eriüksusena narkogrupp, kes avastas uimastitega seotud 390 kuriteost 343.

Narvas vähenes tapmiste arv. Kui 2000. aastal registreeriti 24 tapmist, siis 2001. aastal oli see arv 18, kusjuures 80 protsenti tapmistest on ka avastatud.

Tervist ja elu ohustavate ning teiste isikute vastu suunatud kuritegude arv on aga suurenenud ning nende avastatavusprotsent on vaid 55,8.

Narva prefektuuris töötab 19 konstaablit ehk üks 3800 elaniku kohta. Konstaablite teenistus kuulub avaliku korra kaitse struktuuri, mis konfiskeeris möödunud aasta jooksul 5500 liitrit salaviina ning avastas põrandaaluse mini-viinatehase.