Õiguskantsler esitas täna vabariigi valimiskomisjoni liikmeks õiguskantsleri kantselei direktori Alo Heinsalu, ütles riigikogu valimiste osakonna juhataja Mihkel Pilving BNS-ile.

Riigi peaprokurör esitas esimaspäeval vabariigi valimiskomisjoni riigiprokurör Jaan Naabri.

Juba varem oli riigikontrolör nimetanud vabariigi valimiskomisjoni liikmeks riigikontrolli kohaliku omavalitsuse auditi osakonna peakontrolör Airi Mikli, riigikohtu esimees Tallinna ringkonnakohtu kohtuniku Meelika Aava ja Harju maakohtu kohtuniku Meelis Eeriku, riigikogu kantselei direktori kantselei asedirektor, õigus- ja analüüsi osakonna juhataja Aaro Mõttuse ning riigisekretär riigikantselei istungiosakonna juhataja Aivar Rahno.

Vabariigi valimiskomisjoni praeguse koosseisu volitused kestavad 31. maini. Komisjoni praegusest koosseisust ei jätka riigikogu kantselei direktor ja vabariigi valimiskomisjoni praeguse koosseisu esimees Heiki Sibul, riigikontrolli välissuhete teenistuse juhataja Rein Söörd ning riigikantselei nõunik Jüri Heinla.

Vabariigi valimiskomisjoni esimehe ja aseesimehe valivad komisjoni liikmed oma esimesel koosolekul, mis toimub tõenäoliselt 6. juunil.