ETV saates "Vabariigi kodanikud" arutleti täna uue liiklusseaduse teemal. Stuudios olid maanteeameti nõunik Villu Vane, vandeadvokaat Indrek Sirk, ajakirjanik Urmas Vaino ja sõiduõpetaja Tiina Mork.

"Kui see on seadus, mis on kõigile kohustuslik, miks on see siis nii keeruliselt kirja pandud?" küsis sõiduõpetaja Mork ja tõi välja, et isegi paljud professionaalid peavad mõningaid sätteid mitu korda lugema. "Tavainimene peaks ikkagi ka aru saama."

Tuntud liiklusspetsialist Villu Vane tunnistas, et kui ta peaks praegu eksami tegema, pole ta päris kindel, kas ta selle kohe esimesel korral ära teeks. "Raskeks on läinud," sõnas ta, kuid lisas, et tegemist pole probleemiga, vaid lihtsalt kaua aega eksameid mitte teinud inimene ei pruugi endas nii kindel olla.

Endine autoajakirjanik Vaino tundis aga muret kõige rohkem nende inimeste pärast, kes on saanud juhiloa umbes 4-5 aastat tagasi ja on mingid asjad alles äsja selgeks saanud ning kellele uued reeglid võivad kõige rohkem segadust tekitada.

Jurist Sirk aga tõi uues seaduses sisalduvate probleemide kohta näiteks jalgratturite õiguse kõnniteel sõita. "Kui me anname kellelegi õigusi, siis me paneme teistele kohustusi. Jalakäija, kes on harjunud tundma ennast kõnniteel turvaliselt, ei peaks hakkama pidevalt üle õla vaatama," nentis ta.