Hommikune lipuheiskamine nii Tallinnas kui ka Tartus kantakse ETVs mõlemad üle. Kõigepealt Tartust ja kümme minutit hiljem Toompealt. “Oleme sarnast asja juba korra Narva puhul kasutanud,“ rääkis Delfile Eesti rahvusringhäälingu juhatuse liige Tiina Kaalep, et midagi erakorralist siin ETV jaoks ei ole.

Kokku näeb pidustustelt telepildi vaatajateni toomisega vaeva ligi sada ERRi inimest. “Paarkümmend inimest on hommikul Tallinnas ja palju inimesi on Tartusse komandeeritud. Meil on kokku pandud kolm eraldi meeskonda, mis mõnes osas ka kattuvad. Hommikuste ürituste juures kasutame täielikult ära ka meie Tartu stuudio meeskonna, kes töötab Tartu lipuheiskamise tseremoonia ülekande ja pärgade paneku juures.” selgitas Kaalep.

Esimesed ETV töötajad ja suur ülekandejaam IRIS sõidavad Tartusse juba 22. veebruaril.

Hommikuse ülekande, mis toob vaatajateni telepildi Tartu Tähetorni liputseremoonialt, pärgade asetamiselt Vabadussõjas langenud sõdurite mälestusmärgi Kalevipoeg juurest ja kaitsejõudude paraadilt, produtsent on Lii Kuldmäe ning tema käsutuses on 50 inimest.

Õhtuse kontserdi ja ülekande produtsent on Margus Saar ja Vanemuises on rakendatud 53 ERRi inimest. Viisteist inimest paraadi ja kiriku ülekandest jäävad õhtuks tööle ka presidendi vastuvõtule. Ülekande jaoks Tartu Jaani kirikust on samuti oma ülekandemeeskond ning ülekande produtsent on Ene Köster.

“Mul tartlasena on hea meel, et selline suur pidu on Tartus, kogu linn on elevil,” rõõmustas Kaalep ning kinnitas, et hoolimata suurest meeskonnast ning renditud lisatehnikast lähevad ülekanded Tartust mõnevõrra, kuid mitte märkimisväärselt kallimaks, kui üritused oleksid kõik olnud Tallinnas.