Arva rääkis, et kui tema valiti sügisel Pärnu linnavolikogu liikmeks, tahtis ta kõigepealt end kurssi viia seaduste, määruste ja volikogu töökorraga, mis aitaks tal täita oma valijatele antud lubadust töötada Pärnu eest. „Mina leian, et sellise koha peal peaks natuke harima end,” rääkis Arva.

EKRE fraktsiooni linnavalitsusele esitatud ülesanded ja eelnõud olid aga läbimõtlemata ja toored. Arva pooldas põhjalikumat ettevalmistamist, millega teised fraktsiooniliikmed ei nõustunud. Fraktsioonikaaslased tahtsid kohe tuld andma hakata. „Päris nii ei tohiks olla, et vaid üks õige arvamus on,” rääkis Arva.

Esmaspäeval, 19. veebruaril oli EKRE Pärnu juhatus, kus Arva väljaviskamist päevakorras polnud. Koosoleku alguses lisati see punkt aga enamikule liikmetele ootamatult sisse. Talle heideti ette erakonna vastu töötamist.

Pärnu linnavolikogu liige Mart Helmet kohal polnud, aga telefoni teel küsiti väljaviskamiseks tema luba, mis ka saadi. 11-st liikmest seitse hääletas seejärel Arva väljaviskamise poolt.

23. veebruaril oli EKRE üleriigilise juhatuse koosolek, kus Arva väljaarvamine ära kinnitati. 24. veebruaril arvas Äriregister Arva EKRE nimekirjast välja. „Väga ebameeldiv, et sellisel moel tehti,” rääkis Arva.

Ta kavatseb Pärnu linnavolikogus töötamist jätkata oma mandaadi lõpuni.

EKRE Pärnumaa ringkonna esimees Helle Kullerkupp heitis Arvale ette erakonna põhikirja vastu eksimist. Arva on tema sõnul olnud korduvalt erakonna peamiste rahvuslike eesmärkide ja seisukohtade vastu, takistades EKRE fraktsiooni eelnõude algatamist.

"Fraktsiooni esimehena pärssis ja halvustas süsteemselt teiste liimete ettepanekuid. Komisjonides jättis toetuseta fraktsiooni liikmete ettepanekud ja agiteeris teisi erakonna liikmeid nende vastu hääletama," selgitas Kullerkupp.

Arva tegi seda Kullerkupu sõnul süstemaatiliselt ja teadlikult, lõhestades sellega erakonda. Ta süüdistas Arvat ka Pärnu linnavolikogu EKRE fraktsiooni siseinfo lekitamises konkurentidele.

"Kuna koostöö ei sujunud ja isegi halvenes peale põhjalikku selgeks rääkimisi ja Arva ei tunnistanud ringkonna enamuse otsuseid, siis leidsime, et erakonna "tervise" huvides on vaja Aare Arva erakonnast välja arvata," teatas Kullerkupp.