Meesak rõhutas, et Vabaerakond eelistab keeldude ja käskude ühiskonna asemel lihtsat riiki ja inimestelt kokku kogutud maksuraha efektiivsemat kasutamist.

"Eesti inimesed peavad saama ise rohkem otsustada. Vabaerakonna jaoks on oluline, et riik oleks abistaja, nõustaja ja looks võimalusi ning eeldusi: ulataksime kala asemel õnge," sõnas Meesak. "Vabaerakond juhib igal juhul kevadistel riigikogu valimistel inimeste tähelepanu sellele, et jälle ei mindaks harjumuspärase vastandumisega kaasa," rõhutas ta.

Reformierakond ja Keskerakond püüavad Meesaku sõnul kujundada valikutelje ja üritavad valijaid taaskord ära lollitada. "Selles teatritükis, mida hakatakse etendama, esinevad kaks olulist daami: Kaja Kallas ja Yana Toom. Nad istuvad europarlamendis ühes fraktsioonis. Sisuliselt näitlevad nad sama tragöödia erinevates vaatustes," ütles Meesak.

"Vabaerakond ootab riigikogu valimistelt sisulist debatti meie ühiskonna tuleviku üle, mitte isiksustekeskset vastandumist või Vene kaardiga vehkimist," sõnas Vabaerakonna tegevjuht. "Oleme kindlad, et inimesed tahavad olla õnnelikumad, riigist vähem sõltuvad ja ootavad tarku otsuseid tarkadelt valitsejatelt," kõneles Meesak.

Rahvusringhääling avaldas täna Turu-uuringute AS-i läbi viidud erakondade toetuse uuringu tulemused, mille kohaselt toetas Vabaerakonda 3 protsenti küsitletutest. Sama palju oli toetajaid ka kuu aega tagasi.