„Vabaerakondlik tegevus on mulle pakkunud tänaseks paljusid äratundmiskohti varasemast, kuid andnud ka lootust, et need asjad, mis Eesti erakondlikul maastikul on seni viltu läinud, võivad saada korrektse sisu just Vabaerakonnas. Kuid ainult sellele loota ei oleks õige, seepärast ongi ainus võimalus, et asju muuta, neis ka ise aktiivselt kaasa lüüa,“ ütles Väinsalu.

Erakonna edasisi tegevusi sõnastades peab Väinsalu oluliseks nö pildis olemist. „Erakond peab olema nähtaval kõikjal, mitte ainult üleriigilistes meediakanalites ja reitingutabelites, milles me oleme hästi õnnestunud, kuid ka igas Eesti nurgakeses. See tähendab ennekõike tööd piirkondadega ja erakonna eesmärkide sõnastamist sellest lähtudes. Me peame kindlasti pöörama rohkem rõhku Eesti ühtlasele arengule ja leidma need lahendused, et elu oleks võimalik kõikjal Eestis,“ ütles Väinsalu.

Üks suurimaid väljakutseid erakonna jaoks on ta sõnul lähenevad kohalikud valimised. „Kokkuvõttes on ka see töö piirkondadega ja nüüd juba väga kiireloomuline töö. See tähendab olukorra kaardistamist, tegevuskava koostamist ja ka erakonna valimiseelse eelarve koostamist,“ märkis Väinsalu.

Vabaerakonna esimees Andres Herkel tõstis Väinsalu nimetamisel esile Väinsalu organisatoorseid võimeid ja häid teadmisi majandusest. „Ta on ennast väga edukalt tõestanud ettevõtluses ja ma usun, et ka erakonna tegevjuhina on ta väga hea valik. Uue erakonnana on meil tulnud tegutseda piiratud majanduslike võimaluste tingimustes ning üks ettevõtlik ja läbilöögivõimeline tegevjuht on erakonnale enam kui vajalik,“ ütles Herkel.

Vello Väinsalu on lõpetanud TPI (TTÜ) majandusteaduskonna, töötanud ehitusorganisatsioonis EKE ja pikalt juhtinud enda osalusega ELKE Grupi ASi. Ta on juhtinud neli aastat ka Vihula vallavolikogu ja kuulub Eesti Reservohvitseride Kogu vanematekogusse.