Andres Herkeli sõnul vajavad värsket pilku ja ümberhindamist riigikogu kodukord, riigikogus tehtava töö talletamine tuleviku jaoks ja kindlasti parlamendi maine, eelkõige kuluhüvitiste vallas.

Fraktsioonikaaslased teavad, et Krista Aru kohta on õige öelda riiginaine. Tema eelnev tööalane kogemus ja praegune töö riigikogu kultuurikomisjonis on tõestanud, et ta on Eesti kultuuri- ja hariduspoliitika ekspert ja üks neist, kes näeb Eestit ja Eesti küsimusi suurelt ja terviklikult. „Krista Aru töökus aitab riigikogul tempokalt ja Eestile vajaliku tarkusega edeneda,“ on veendunud Vabaerakonna fraktsiooni aseesimees Andres Ammas.

Krista Aru on pärit Virumaalt, ja XIII Riigikogu liikmeks valitud Tartust. Ajakirjanikuharidusega Krista Arul on filosoofiadoktori kraad („Eesti toimetajakeskne ajakirjandus kodanikuühiskonna kujundaja ja omakultuuri kandjana ajalehe Postimees (1886–1935) näitel,“ kaitstud aastal 2010), ta on ajakirjandusuurija ja –õppejõud, olnud Q raadio peatoimetaja, Eesti Kirjandusmuuseumi ja Eesti Rahva Muuseumi direktor, alates 2014. aasta 2. jaanuarist kuni tööle asumiseni Riigikogus oli ta Eesti Teadusagentuuri juhatuse liige.

Krista Aru on väsimatu teaduse ja teadusliku uurimistöö populariseerija, noorte teadlaste eest seisja, Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu liige, Eesti Rahva Muuseumi ja SA Vanemuine nõukogu liige ning alates veebruarist 2014 Jaan Tõnissoni Seltsi esimees.

Krista Aru on pälvinud Valgetähe III klassi teenetemärgi (2000), on Kultuurkapitali kirjanduspreemia laureaat (2005), Aasta Kodanik 2012, Tartu rahvakultuurikandja 2012 ning Tartumaa kuldse palmioksa laureaat 2013. Krista Aru on abielus meditsiinidoktor Jaak Aruga, neil on kaks doktorikraadiga poega – ajuteadlane Jaan Aru ja matemaatik Juhan Aru.