OÜ Hotell Pärnu juhatuse liikme Ado Sepa sõnutsi oli hotell valmis loobuma lepingus planeeringu kehtestamise nõudest, asendades selle linnavalitsuses vastu võtmise tingimusega. “Saime aru, et planeeringu kehtestamine on aeganõudev, ja tulime linnale vastu, kuid meie pakkumisest keelduti,” ütles ta Pärnu Postimehe vahendusel.

Sepa lisas, et ei soovi vaidlust ajakirjanduses pikemalt kommenteerida. “Ma ei taha hotelli poliitilistesse vaidlustesse kiskuda,” põhjendas ta.

Pärnu abilinnapea Olav Avarsalu sõnutsi ei võtnud linnavalitsus hotelli pakutud lahendust vastu tulenevalt seadusest, sest muinsuskaitseameti kooskõlastuseta ei saa planeeringut menetleda. “Nendel tingimustel ei olnud võimalik kokkulepet sõlmida,” ütles Avarsalu.

Pärnu linnavalitsus otsustas esmaspäevasel istungil, et Eesti Vabariigi 90. aastapäevaks rajatav vabadussammas püstitatakse Rüütli platsile, mitte hotell Pärnu kinnistule Rüütli 44, nagu varem plaaniti.

Ausamba asukohta muudeti seetõttu, et monumenti ehitada sooviv linnavalitsus ja kinnistu omanik ei jõudnud ausamba püstitamise tingimustes kokkuleppele.