Plaani kohaselt seatakse Vabaduse väljakule üles Luulepuu nime kandev installatsioon, mille külge saavad linnakodanikud oma luuletusi kinnitada. Luulepuu jääb väljaku ehteks 3. mai kella 16.00-st kuni 8. mai kella 22.00-ni.

Ettevõtmise lõpetab neli tundi kestev enneolematu luule- ja muusikakontsert „Suur Prõmm“, mis korraldatakse Euroopa Päeva ja kirjandusfestivali raames. Piduliku kontserdi üldformaadi aluseks on Eurovisioon, õhtut juhivad Üllar Saaremäe ja Doris Kareva, kontsertetendusse kaasatakse ka publik.

Kaskadöörid ja noored tsirkuseartistid teevad lühikesi ülesastumisi luule- ja muusikablokkide siseselt, nende vaheajal ja finaalis. Publiku kaasamiseks ja esinejatevahelise aja täitmiseks mõõdetakse publiku aplausi tugevust esinejale mürameetriga. Heli tugevus on reaalajas näha lava kohal asuval LED-ekraanil.

Esinevad Jaan Malin, Tommyboy, Chalice, fs + Valter Nõmm, Asko Künnap + Heikki Kalle, Jaan Pehk + Aapo Ilves, Tuuli Taul, P.I.Filimonov + Igor Kotjuh, Andres Ehin, AveNue, Gauner, Slam Tribu, Peter Ian Waugh, Dizzy Lez, Philip Meersman, Tobias Kunze, Felix Römer, Wehwalt Koslovsky, Eirkkur Örn Norðdahl, Tapani Kinnunen, Benjamin Zephaniah.

Vabaduse väljakul avaliku ürituse korraldamiseks loa andmise otsustab linnavalitsus, loa andmise tingimuseks on, et üritus on linnaelu aspektist oluline ja loob linnale hea maine.