Vabaduse väljaku ekraanile toob lepingute järgi oma seadmete ja võrkude kaudu pildi Elion, kelle tehnika ilmselt suure koormuse tõttu jalgpalli MM-i finaali otsustavatel hetkedel üles ütles, mistõttu jalgpalli MM-i ülekanne veidi enne südaööd ekraanilt katkes, teatas Raepress.

Tallinna linnakantselei avalike suhete teenistuse ja IT teenistuse spetsialistidel, kes vabaduse väljaku ekraani pildi eest vastutavad, ei olnud võimalik iseseisvalt tekkinud olukorda lahendada, kui Elioni digiboksist enam signaali ei tulnud ja internetiühendus katkes. Ka Elionist kinnitati, et internetiühenduse katkemisel oli probleem nendepoolne.

Juhtunu põhjuste lõplikuks väljaselgitamiseks saadeti Elionile järelepärimine, et saada selgust, mis põhjustas Tallinna linnakantselei nimel oleva, Vabaduse väljaku alusesse tehnilisse ruumi paigaldatud IPTV lahenduse töö katkestuse, pühapäeval 11. juulil 2010 enne südaööd.

Tallinna linnakantselei vabandab jalgpallisõprade ees, kes olid pühapäeva õhtul kogunenud Vabaduse väljaku suurelt ekraanilt Jalgpalli MM-i finaali vaatama ja pidid pettuma pildi kadumise pärast otsustavatel hetkedel.