"Meie jaoks on oluline kaasata enam liikmeid ühingu tegevustesse. Selleks arutame ühenduse struktuuri ja töömeetodeid. Loomulikult on päevakorras poliitiline olukord Eestis ning arengusuunad kohalike omavalitsuste valimiste valguses," ütles VIKi juhatuse liige Külliki Kübarsepp Delfile.

Kübarsepa sõnul on ühendusele oluline, et poliitiline kultuur oleks aus, avatud, kaasav ning kõigile mõistetav. "Viimased uudised erakondade rahastamisest tekitavad kodanikes segadust ja sellel võivad olla ebameeldivad tagajärjed Eesti arengule tervikuna. Valetamiste ja vassimiste kõige otsesem tagajärg võib olla pettumine kogu demokraatlikus poliitikas," arvas Kübarsepp.

VIKi juhatuse liige lisas, et parlamendierakondade juhtkondadel on kadunud mõõdutunne ning südametunnistus ning viimaste sündmuste valguses tuleks erakondade rahastamissüsteem, eelkõige eraldised riigieelarvest, põhjalikult üle vaadata.

"Poliitikat peab tegema ja saab teha vastutust kandes. Vaba Isamaaline Kodanik peab tähtsaks, et erakonnad kaasaksid poliitikasse oluliselt rohkem kodanikuühendusi. Ainult nii saame väljuda poliitilisest stagnatsioonist," ütles Kübarsepp.