Komitee kinnitas seaduse sõnastuse, mis taastab raadiote rahastamise tuleval rahandusaastal.

Balti Ameerika Ühendatud Rahvuskomitee (JBANC) esimees Janis Bolsteins avaldas tunnustust ning tänas Balti riikidest pärit ameeriklasi Marylandist Californiani nende jõupingutuste eest.

“Võitlus Ameerika prestiiži ja mõju säilitamiseks välismaal ei ole veel läbi saanud,” ütles Bolsteins, märkides, et selles küsimuses on veel palju teha.

Kuigi JBANC tervitas senati komitee otsust, märgiti ära, et selles ei mainita Ameerika Hääle lätikeelset programmi. Teiste hulgas jäid välja ka mõlemad Slovakkia programmid. Eesti ja Leedu Ameerika Hääle ning Eesti ja Läti Raadio Vaba Euroopa programmid olid ära märgitud.

Senati rahaeraldusraporti järgi võib eraldatav summa olla 3,4 miljonit USA dollarit väiksem vastavast rahaeraldusseadusest, mis näeb ette ülekannete taastamiseks regioonis ette 8,9 miljoni dollari eraldamist. Esindajatekoda võttis rahaeraldusseaduse juba vastu, kuid senati seaduseelnõu on takerdunud asjaga mitteseotud põhjustel.

Rahaeraldusseadus vajab veel heakskiitmist senati täisistungil ning seejärel saadetakse see senati ja esindajatekoja seaduste ühtlustamise komisjonile.

Ameerika Hääle eesti toimetuses töötavad peale juhataja Markus Larssoni veel Ats Joorits, Marika Urb ja Neeme Raud. Eestis on Ameerika Hääle eestikeelseid saateid edastanud Vikerraadio, Kuku, Tartu, Viru ja Kadi raadio.