Arno Sild (snd 1947) – EKRE Võrumaa ringkonna esimees, pensionär, uus rahvasaadik, endine rahvaliitlane. On juhtinud Lasva vallavolikogu.

Arnold Rüütel – EKRE auesimees. Ütles enne valimisi, et toetab erakonna põhimõtteid ja hääletab EKRE kandidaadi poolt.

Eelarve ja eesmärk – Martin Helme sõnul kavatseti valimiskampaaniaks kulutada 100 000 eurot. Loodeti kuut kuni kaheksat riigikogu kohta, saadi seitse.

Henn Põlluaas (snd 1960) – 2012. aastast Saue linnapea ja EKRE liige, uus rahvasaadik. Juhib erakonna Harju- ja Raplamaa ringkonda. Muu hulgas on Eesti filmi andmebaasi järgi olnud 1980-ndatel filmitriloogia „Näkimadalad” kunstnik.

Immigratsioon – „Meie immigratsioonipoliitikas peaks olema üks lihtne reegel: kui on must, näita ust. Ja kogu lugu,” ütles Martin Helme 2013. aastal Tallinna TV-s. „Ma tahan, et Eesti oleks valge riik.”

Mart Helme ja Martin Helme - isa-poeg EKRE n-ö vapiloomad, kes said mõlemad veenva tulemusega ka riigikogusse.

Paatos – EKRE värv on sinine, sümbol rukkilill ja teleklippides luges teksti Marko Matvere. Ühes klipis jätab rase naine oma mehega hüvasti, nende laps palub isal mitte minna. Seejärel on kaadris parvlaev. Kõik toimub pidulik-kurbliku trompetisoolo saatel. „Eesti pere peab püsima koos!” teatab EKRE ja lubab selleks kõik teha.

Piirilepe – Mullu piketeeris EKRE Eesti-Vene piirileppe vastu, sest see olevat Eestile kahjulik.

Raivo Põldaru (snd 1951) – EKRE aseesimees, praegune pensionär, tulevane riigikogulane.

Sinine Äratus – EKRE noorteorganisatsioon, asutatud 2012. aasta lõpus. Noortekogus on veebilehe andmeil „võetud eesmärgiks Eesti uus rahvuslik ärkamine”.

„Tuld kooseluseadusele!” – nii oli kirjas EKRE tellitud tikutopsidel, mida Rootsi tootja keeldus trükkimast, nii et erakonna meenete tootmine tuli viia Leetu. EKRE Tartu esinumber Imre Mürk aga tegi kampaaniavideo, kus ta tütar küsib, kas võib kunagi naisega abielluda. Seejärel kõlas kurjakuulutav muusika ja laps hoidis käes sama tekstiga tikutoosi.

Tõrvikumarss – Vabariigi aastapäeval EKRE korraldatud tõrvikurongkäik „Eesti eest!” mõjus kohatult. Üritusel osalesid ka Rootsi organisatsiooni Nordisk Ungdom esindajad, keda Rootsi kaitsepolitsei peab natsismiga seotuks. Muu hulgas käidi ka Vene saatkonna juures. Jaak Madison märkis hiljem, et rongkäigul osalemist ei saa koostööks nimetada ja „eelnevalt tuleks defineerida äärmusluse mõiste, mida kahjuks tarvitatakse meelevaldselt ja kontrollimatult”.

Uno Keskpeit (snd 1957) – erukolonel, endine piirivalvekolledži direktor, praegune pensionär ja jahimees, tulevane riigikogulane. Usub, et tuleb taastada sõjaväeline piirivalve ja et piirivalve ajateenijad peaksid saama sissiväljaõppe.

Varro Vooglaid – on kiitnud EKRE riigikokku pääsemist. SA Perekonna ja Traditsioonide Kaitseks (SAPTK) toetas muu hulgas nende reklaamvoldikute trükkimist, kus soovitati vältida kooseluseaduse poolt hääletanud riigikogulasi.