Soodevahe ja Veneküla küla Tallinna vangla piirkonna ja lähiala planeeritava maa-ala suurus on 50 hektarit.

Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi juhatuse esimees Jaak Saarniit loodab senise hea koostöö jätkumisel omavalitsusega jõuda detailplaneeringu kehtestamiseni 2012. aasta suvel.

"Kauem sellega oodata ei kannata, kuna vanade vanglahoonete renoveerimine ja käigus hoidmine alternatiivina ei ole otstarbeks," selgitas Saarniit. „Murru, Tallinna ja Harku vanglad on amortiseerunud ning neisse investeerimine on sisuliselt sama kulukas kui uue vangla rajamine.“

Justiitsminister Kristen Michali sõnul on uue Tallinna vangla ehitus üks prioriteet. "Nii et selle otsuse üle on mul loomulikult väga hea meel," tõdes minister. Ta avaldas lootust, et edasine protsess Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi ja Rae valla vahel läheb sama konstruktiivselt.

"Vallale ja vallaelanikele kaasneb lisaks uutele töökohtadele Euroopa modernseimas vanglas muuhulgas ka teedevõrgu paranemine,“ lisas minister.

Uus Tallinna vangla on plaanitud kambersüsteemi tüüpi vanglana. Sinna tulevad vangla, arestimaja ja Tallinna vangla tervishoiuosakond, mis praegu asub Maardus. Vanglasse on planeeritud 1000 ja arestimajja 150 kohta. Avavangla kohti on 100, tervishoiuosakonnas 70.