Riigikogu 12. koosseis pidas täna oma viimase istungi. Nelja aasta jooksul võttis Riigikogu vastu 623 õigusakti, sealhulgas 477 seadust, 143 otsust ja kolm avaldust.

Riigikogu 12. koosseisu avaistung toimus 2011. aasta 4. aprillil, ühtekokku peeti 480 istungit. Riigikogu töö jagunes nelja aasta jooksul üheksaks istungjärguks ning lisaks peeti viis erakorralist istungit.

Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles, et tänane viimane istung sai ajaloolise lõpu. „Esimest korda võttis riigikogu vastu seaduse, mille algatamine on tulnud läbi kollektiivse pöördumise,“ sõnas ta.

Riigikogu aseesimees Laine Randjärv märkis, et praeguse koosseisu kõige tähtsamad otsused on olnud seotud Eestis elavatele inimestele kindlustunde andmisega. „Oleme pidanud kinni oma lubadusest eraldada kaks protsenti SKT-st kaitsekulutustele ja nagu täna näeme, on see kindel seisukoht olnud ka rahvusvaheliselt oluline meie tõsiseltvõetavuse tõestamisel,“ lausus ta. „Leian, et peredele on nii lastetoetuste tõus kui tulumaksu alandamine andnud juurde kindlusetunnet. Loodan, et otsused, mis juba tehtud tööjõumaksude alandamise suunas jätkuvad ka edaspidi.“

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas tõi riigikogu 12. koosseisu kõige olulisema saavutusena välja üle 10 aasta paigal seisnud lapsetoetuste tõstmist. „Märgilise tähendusega on ka koolilõuna toetuse laiendamine gümnaasiumiastmesse. Tegemist on vajalike sammudega Eesti positiivse iibe taastamiseks, kuid antud küsimuses tuleb edaspidi märksa rohkem tööd teha,“ lisas ta. „Sportlike eluviiside austajana hindan kõrgelt ka arengustrateegia „Eesti spordipoliitika põhialused aastani 2030“ vastu võtmist, sest spordil on ülisuur roll noore inimese arendamisel ning tervislike eluviiside kujundamisel.“