ETV on kohal pärgade asetamise tseremoonial Vabadussõja võidusamba jalamil, vaatajateni jõuab sündmus algusega kell 8.55. Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus peetavat jumalateenistust näeb kell 9.30.

Kaitsejõudude paraad Andres Kuuse ja major Peeter Tali kommentaaridega on ETV-s nähtav kella 10.55-st. "Paraadil on reporterina abiks ka Indrek Treufeldt, et küsida pealtvaatajatelt värskeid muljeid," märkis Kuusk Delfile.

"Lipuheiskamise, pärjatseremoonia ja paraadiga on hõivatud kokku 62 inimest ja 2 ülekandebussi. Paraadi ülekandel on kasutusel 8 kaamerat ja parasjagu eritehnikat: kraana ning steady-cam koos raadiolingiga. Tegemist on tavapärase tehnikalahendusega mis on optimaalne ja kasutusel juba paar aastat," selgitas ta.

Pidulik kontsert ning vabariigi presidendi ja proua Evelin Ilvese vastuvõtt algab ETV-s kell 17.55. Aasta tähtsaim pidu peetakse sel aastal Tartus, Eesti 140-aastase teatriloo hällis Vanemuises. Kontserdile ja vastuvõtule on palutud üle 900 külalise ning Eesti Televisioon toob president Toomas Hendrik Ilvese kõne, osalejate esinemised, meeleolud ja mõtted sel pidulikul õhtul teleri vahendusel igasse kodusse.

Kontserdi lavastab Uku Uusberg, kunstiline juht on Ando Kiviberg, kunstnik Iir Hermeliin ja lavastuskunstnik Maarja Meeru. Vanemuisest vahendavad sündmust ETV vaatajatele Anu Välba, Meelis Kompus ja Urmas Vaino. Alates kella 21-st jätkub ülekanne veel tunni võrra ETV2-s. Viimase ülekandetunni kordust näeb ETV-s kell 01.10.

Seoses kulude kokkuhoiuga ülekannete osas allahindlust Kuuse kinnitusel ei tehta: "Masuga on kärbitud küll töötasusid, ent midagi näitamata ei jää. Vabariigi aastapäeva tähistamine on aasta olulisim sündmus, mida lihtsalt peab väärikalt kajastama."